torsdag 19 november 2009

Varm Mexikansk Smörgåstårta (5 portioner)

Ingredienser
1 pkt Hönökaka (3 bitar går åt)
ca 500g blandfärs
1 röd lök
2 msk chilisås
1 påse tacokrydda
1½dl majs
200g mjukost
1 röd paprika
1 orange paprika
1 burk creme fraiche
1 burk creme fraiche (chili-paprika smak)
ev. pressad vitlök
riven ost
nacho chips

 

Gör såhär:
Köttfärsröra
Bryn blandfärsen ihop med den röda löken. Tillsätt 2 msk chilisås och 1 påse tacokrydda. Häll även i majsen.

Fyllning 1
100g mjukost blandas med 1 dl creme fraiche (gärna med lite krossad vitlök i om man tycker om det) samt 1 röd hackad paprika. Breds ut på första lagret. Hälften av köttfärsröran kommer ovanpå.

Fyllning 2
1 burk creme fraiche (den med chili-paprika smak) blandad med 2 dl riven ost

Översta lagret
100g mjukost blandad med 1 dl creme fraiche + 1 hackad orange paprika breds ut,även lite på kanterna.
Resten av köttfärsröran oxå.

Nachochipsen läggs runt och på tårtan. Riven ost ovanpå
in i ugnen 225C i ca 15-20-min

1 kommentar:

Jeanette sa...

Mums:-) För min del så får jag väl byta ut färsen till quorn... Kramiz