lördag 28 maj 2011

LP1 och viltspår

I fredagskväll åkte Jackie och jag till Söderköpings Brukshundklubb för att tävla lydnad. Vi efteranmälde oss i måndags eller tisdags, kommer inte ihåg vilket. Tanken var att vi skulle försöka ta vårt LP1.

Samling och lottdragning för lydnadsklass 1 vid 19:15, och vi drog startnummer 10 (utav 12). Lång väntan med andra ord. Mellan 20:30-21:00 var det dags för platsligg som delades upp i två grupper.

Platsligget gick bra, Jackie låg som en platt sill trots att det bara sprutade energi ur både ögon och öron på henne efter all denna väntan och förväntan i bilen.

Sen dröjde det ett bra tag igen innan det var dags för vår tur att köra genom programmet, klockan blev nog närmre 22 innan det var vår tur att komma in på appellplan.

Optimalt väder för en värmekänslig rottweiler kan jag säga! Det började bli lite småruggigt ute och nån sol var det verkligen inte tal om vid den här tiden. Mycket folk hade dessutom droppat av, så det var inte så mycket stoj och stim runt plan längre. Vår plan låg precis vid klubbstugan och grillen, perfekt störning!

Jackie hade kanonhärlig attityd, hon förmodligen sprudlade av energi och lycka över att ÄNTLIGEN få komma ut o göra nånting! Ligga i bilen är verkligen inte hennes grej Ler med tungan ute särskilt inte i flera timmar!

Jag upplevde en jättefin känsla och flyt genom hela programmet och vi fick jättefina komplimanger av både domare Katinka efteråt samt från folk i publiken. Jätteroligt!!

När det så var dags för prisutdelning (straxt efter kl 23!) så ropades den ena efter den andra upp och till sist var det bara vi kvar, klassvinst igen! Och den här gången med råge och det bästa av allt, LP!! Skrattar

Platsliggande: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 8,5 (fin start, fin kontakt, fina sättanden, släpper ngt, bra språng, fina svängar, ngt vinglig i språng)
Läggande: 10 (fin framföring, lägger sig direkt)
Inkallande: 9 (bra tempo, avslut ss)
Ställande: 8,5 (2 steg, fin framföring)
Apportering: 8 (tar innan, håller bra)
Hopp över hinder: 9 (fint hopp, avslut)
Helhetsintryck: 10 (trevligt ekipage, fin framföring)
Summa: 182.5poäng, placering 1 (12)
Domare Katinka Ryttse

Vi var hemma i Motala runt 00:30 igen, behöver jag säga att vi var trötta (och vrålhungriga) både Jackie och jag?? Stannade på McDonalds (tillsammans med en massa bilburna ungdomshuliganer) och köpte segerhamburgare till både Jackie och mej, och det smakade görgott mitt i natten vid köksbordet Tummen upp

Idag har vi tillbringat förmiddagen i spårskogen tillsammans med Jenny, Robban & Gaj. Viltspår stod på programmet idag, och medan spåren “låg till sej” tog vi en promenad med hundarna så de fick rasa av sej (vilket de verkligen passade på att göra) med efterföljande fika.

Sen vallade Jenny ut en ruta och öste ut en massa föremål i hela rutan medan jag satt o latade mej Blinkar. Vovvarna fick därefter snällt sitta och titta på medan en hund körde, och de fick byta plats med varandra efter 2 föremål för att “egga” varandra lite. Uppletandet gick bra, grejorna for in även fast det märktes att de var lite trötta efter promenad, bus och tillkommande sol.

Vi avslutade med ytterligare en fikapaus innan det var dags att åka bort till spåren, och precis när vi börjar känna att “nu är det dags att plocka iordning” så kommer Gaj med en alldeles särdeles parfymdoft insmetad runt halva kroppen.. Härligt med fribajsare i naturen, mindre roligt för matte Jenny och Robban!Tummen ned Avslutet på fikapausen kunde inte bli tydligare Sjuk

Spåren hade nu legat o göttat till sej i 3 timmar, 600meter långa med diverse vinklar och bloduppehåll. Och både Jackie och Bajs-Gaj löste ut sina spårknutar och fann sina skankar på slutet utan problem, så bortsett från bajsincidenten så var det ännu en lyckad dag i spårskogen Tummen upp

image
Såhär såg det ut på GPS:en efter Jackies spår, drygt 600m på 16min (spårstarten är den högra punkten, fast den börjar ju såklart inte på andra sidan vägen)


Införskaffade lite sprayfärg och klädnypor på vägen hem, måste ju uppdatera spårutrustningen lite Nyah-Nyah

 

Dessutom: Stort grattis till Jeanette och Sly som idag blev uppflyttade till lägre klass spår på Vadstena BK, och dessutom klassvinnare! Tummen upp

3 kommentarer:

Jeanette, Sly och Maya sa...

Goa Nina!!! STORT GRATTIS, vilken härlig känsla att ta LP:t när ni gör er bästa tävling!!! Kul också att viltspåret gick KANON! En sådan GPS verkar ju inte helt fel... speciellt för en annan med 0 lokalsinne;) GRATTIS åter igen!!! Ni är grymma! KRAM

Anonym sa...

Stort grattis till en kanontävling och dessutom klassvinst!!!! Inte illa; )

Vad duktiga ni är; ) !!!

MÅnga kramar från Sofia, Diva & Jazza.

Anonym sa...

PS, glömde ju att gratta till LP1.... GRATTIS

Sofia & co