onsdag 17 oktober 2012

Weekend på Tanumstrand

Helgen som var spenderade vi med större delen utav släkten på Tanumstrand Hotell i Grebbestad. En liten weekend på västkusten är aldrig fel, förutom att det kunde varit sommar och några dagar extra förstås.

Hallå?

O som alltid när man är iväg på semester så tenderar det till att bli rena frossarresan.. fredagskvällen betydde skaldjursfrossa på hotellet rent ut sagt. Den magiska hummerpremiären infaller första måndagen efter den 20 september. Det firar hotellet med läcker skaldjursbuffé och underhållning varje fredag under några veckor.

Här kommer lite bilder från fredagens buffébord

IMG_2652

IMG_2653

IMG_2655
Havskräftor


IMG_2656
Krabba


IMG_2657
Rökta räkor och rökta musslor


IMG_2658
Rökt makrill, varmrökt lax, rökta laxfenor

IMG_2659
Färska räkor


Hummer och ostron


Långbord är det som gäller om alla ska få plats

Det ska väl tilläggas oxå att det fanns ett efterrättsbord oxå.. så att man även fick en chans att fylla den andra magen (jo man har två magar, en för mat och en för godsaker).

Lördagen inleddes med frukostbuffé, det bästa med att bo på hotell! Här fanns allt man kunde önska sej, färskt bröd, massor med olika pålägg, fil, yoghurt, flingor i alla färger, smaker o former, skaldjur, äggröra, bacon, korv, köttbullar, plättar, våfflor, färsk frukt, wienerbröd osv osv osv osv. Efter frukostbuffén där alla gått upp snitt 4kg vardera så gick vi upp till hotellrummet och hämtade våra badkläder. Hotellet hade nämligen ett poolområde och det skulle givetvis testas!

Flera hade bokat spabehandlingar o massage, så långt tänkte ju aldrig vi. Poolerna var inte varma, stackars lille Niklas frös så han hackade tänder emellanåt men i vattnet skulle han vara. Efter ett tag när vi åkt rutschbanan flera gånger och satt o värmde oss så såg vi ju ytterligare en pool, och att det var rätt så mkt folk i den. Fanns ju inga vattenfall eller liknande där, så vad var det som lockade alla till att bada just där, i en vanlig rektangulär pool? Jo det visade sej att det var rehabpoolen, o där var det närmre 40grader i vattnet… så den sista timmen spenderades där, till allas glädje utan att man behövde frysa Ler

IMG_2682

Framåt lunch gav vi oss ut på lite äventyr, åkte till Grebbestad och knallade omkring i området. Såhär dags på året är det inte mkt som är öppet, det mesta är stängt. Men vi strosade runt på bryggan o kollade på båtarna o fiskegubbarna som kommit in från morgonens fiske. Vi passade på att geocacha litegrann oxå när vi ändå var ute. Rätt snart upptäckte vi att de flesta gömmorna fanns på diverse klippor med ordentlig utsikt, så vi fick hoppa över flera stycken då vi inte ville släpa med oss Niklas ut o klättra omkring bland klipporna. Men några blev det ialf.

IMG_2690
Slappar lite efter badet

IMG_2692
Bryggan i Grebbestad


Utsikt från cachen Stöberget

Lördagskvällen var det återigen buffé, den här gången rena rama köttfesten! Oxfilé, fläskfilé, lamm, kyckling, fisk, skaldjur, blandade grillspett, potatisgratäng, klyftpotatis, hemgjord pommes, sallader, frukter, ostar, kex osv osv osv… och återigen så åt vi som om det inte skulle komma någon morgondag Ler med tungan ute Efterrättsbordet hade idag utökats till att även innehålla glass, förutom tårtor, tiramisu, brylépudding osv. En frysbox stod framme med massor med olika sorters glass och all världens topping och strössel. Vi kan säga såhär, vi gick inte o la oss hungriga den kvällen heller, så skulle man kunna säga Tummen upp

IMG_2698

IMG_2701

IMG_2702

IMG_2699

IMG_2700


Åh halleluja va gott det är med mat!

O så blev det söndag, hemvändardagen. Det var väl lika bra att fortsätta helgen på liknande sätt, med frukostbuffé Ler med tungan ute Sen skickade jag in Klas o Niklas till poolerna medan jag packade alla våra grejor. Vi skulle vara utcheckade senast kl 11, o då kunde de lika gärna bada av sej lite (så att Niklas skulle va lite trött o somna när det var dags att sätta sej i bilen o åka hela långa vägen hem.. han är inget större fan av att åka bil)

Nackdelen med såna här ätarresor är att man blir omättlig. Det första man tänker på när man kommer hem är vad man ska äta, o så går man o river runt lite i kylskåpet o blir besviken när det inte finns någon buffé uppdukad därinne.. för att sedan komma tillbaka 15min senare o kolla igen, utifall att.. Tallrik

Stort tack till Lotta Ruteby & Biffen som bodde hemma hos Jackie och kissarna medan vi var iväg

Rött hjärta  Rött hjärta  Rött hjärta

1 kommentar:

Jeanette, Sly och Maya sa...

Vad mycket MAT!!!! Låter trevligt med en släkthelg :-) Kram!