söndag 8 augusti 2010

Ösjönäs

Igår kom så dagen vi väntat på så länge, vår efterlängtade heldagstur på islandshästar i Tiveden!

Straxt före 10:00 anlände vi till Ösjönäs, pirriga och lite nervösa. Där längs vägen stod ett gäng islandshästar vid varsitt träd och väntade på dagens äventyr. I hagen bredvid gick det några till och betade. Rofyllt och lugnt, precis som det ska vara.

IMG_1071

Vi inledde med fika och så berättade var o en hur mycket de kunde och vad de hade för förväntningar på dagen, och därefter blev vi tilldelade varsin häst. Jag fick en rödskäck vid namn Bjarmi, jättefin kille! Vi började med att borsta och bekanta oss med våra nya kompisar, sen sadlade vi på och kliade oss lite i huvudet när hästarna skulle tränsas. Tränsen såg ju inte riktigt ut som de vanligtvis gör, men med lite hjälp så kom även de på plats. Alla hästarna reds på repgrimma och även det blev en ny erfarenhet för oss.

IMG_1077 IMG_1081  

Sen kom vi äntligen iväg! Vi red i underbar skog, upp o ner i backar, över bäckar och broar, upp o ner för stup och med ett ständigt leende på läpparna. Efter ca 2½timme var vi framme vid Tivedstorp där vi sadlade av och spolade av hästarna innan vi släppte ut dom i en stor hage. Alla hästarna rullade sej på direkten innan de började beta. Själva knallade vi upp till serveringen och njöt utav salladsbuffé och tomatsoppa, och det smakade underbart gott efter några timmar på hästryggen! Till efterrätt blev det hemgjord glass, inte fy skam direkt!

Junker Jägare’s sten  IMG_1098IMG_1097  IMG_1101 IMG_1104  IMG_1112 IMG_1115 IMG_1116 IMG_1119

Ut i hagen och hämtade hästarna, borsta och sadla på och sen gav vi oss iväg igen. Det började kännas lite i rumpan nu efter den längre pausen, men ingen ville missa fortsättningen!

 IMG_1125  

Underbar natur och underbara hästar! Alla hästarna var mycket trevliga och gjorde sitt bästa för att vi skulle få en fantastisk upplevelse. Att vädret dessutom visade sej från sin bästa sida gjorde sitt till. Vi töltade mycket och det bjöds även på flera galopptillfällen vilket vi alla njöt av. Bjarmi var en riktig piggelin, fin framåtbjudning och schvung i steget, precis så som jag vill ha det! Även de andra tjejerna fick hästar som passade perfekt, och vi var så nöjda allihopa!

IMG_1086IMG_1132IMG_1107

Efter några timmar var vi tillbaka vid hagen och även om det var lite tråkigt att ridturen redan var slut, så kändes det i kroppen att vi inte hade orkat speciellt mycket mer. Hästarna togs om hand och klappades om på bästa tänkbara sätt innan vi släppte ut dom i hagen till sina kompisar.

   IMG_1145 IMG_1133IMG_1139  

Vi var alla överens, hit måste vi åka igen, snart! O gärna på samma häst!

Tack Jessica på Ösjönäs för en fantastisk upplevelse!

IMG_1136Jenny & Neisti, Camilla & Bisse, Linda & Maistjarna, Nina & Bjarmi

4 kommentarer:

Jeanette sa...

Hjälp, vad mysigt! Har knappt suttit på hästryggen men en ridtur med islandshäst tycker jag verkar vara en underbar upplevelse:) Avis;) Vilken kanondag:) Fredag fm blir perfekt! Vi får höras om tid & plats! Kram

Jenny sa...

jaaa, det var underbart!

Anonym sa...

Helt underbart...längtar redan till nästa gång:), fina bilder!

Linda sa...

Hahaha, det är jag Linda som är anonym;)