lördag 31 juli 2010

Tjörn

I torsdags eftermiddag packade vi in oss i bilen igen och styrde kosan mot västkusten och Tjörn. Camilla & Anders har hyrt en stuga här under en veckas tid, och vi blev ditbjudna några dagar. Vi kom fram runt 20.30 på torsdagskvällen och blev bjudna på taco- resp kycklingpaj. Alla åt som om de inte sett mat på flera dagar, jättegott! Sen spelade vi ett spel (Helt Hysteriskt) och skrattade högt mest hela tiden.

På fredagen blåste det halvstorm och regnade vertikalt! Vi åkte till Lysekil och gick på Havets Hus och spanade på alla fiskarna. Sen snabblunchade vi på den lokala korvkiosken innan vi åkte vidare till Kungshamn och Smögen.

IMG_2420  IMG_2421

IMG_2428

 IMG_2445

IMG_2435

IMG_2430 

Det kändes jättebra i själen när vi åkte genom Kungshamn, vilken nostalgi! Det mesta såg ut som det senast gjorde. Där var Ica Skeppet där man handlat  så många gånger, där fanns “scenen” där vi uppträdde som små och där var huset som vi bodde i under så många somrar. Ett litet varv runt innan vi åkte bron över till Smögen. Även där såg det ut som sist vi lämnade det, röda små fiskebodar, fullt med folk på bryggan och den ena båten värre än den andra. O så blåst såklart, men inget regn. Solen smög bakom molnen, men vågade inte riktigt komma fram.

 IMG_2455 IMG_2460

IMG_2461 

Vi åt kvällsmat hos Lars (Johans bror) på tapasbaren Gästgiveriet. Det fanns alldeles för mycket att välja på så jag drabbades av beslutsångest deluxe och valde wienerschnitzeln.. Allt var så gott, vi åt tills vi storknade! Sen gjorde vi ett kort stopp o köpte godis, grabbarna i form utav räkor, havskräftor och krabba och flickorna i form utav godis =)  Sen tog vi två cachar innan vi åkte hem till stugan igen.

IMG_2464 IMG_2502

Just nu är vi på väg till Göteborg och Liseberg. Förhoppningsvis är det inte så mkt folk där (yeah right!) o så skiner solen (hrrmmm).

2 kommentarer:

Jeanette sa...

Hej goa Nina, det vore jätteroligt om vi kunde träffas nästa vecka:)Hur har du det nästa fredag? Enya hälsar & säger att hon är "bäst" även med C höfter;) Kram

Anna med flock sa...

Låter som ni haft en riktigt härlig semester hittils!Vad kul att åka och träna bland en massa andra rottisar och få lite inspiration och treligt umgånge! Hoppas ni får det trevligt på Liseberg!