tisdag 20 juli 2010

Heldag på Öland och i Kalmar

Idag var det vilodag på schemat, så vi tog en tur till Öland och Kalmar för att känna oss lite civiliserade igen. Dessutom passade vi på att ta en ordentlig sovmorgon till 10 ungefär, vilket uppskattades av hundarna oxå. Kvällen innan hade vi haft hand om markan tillsammans med en annan spårgrupp, och då var det grillkväll och linedance som stod på schemat. Vi var nog hemma straxt före 23:30 ungefär.

IMG_0986 IMG_0988

Sen drog vi iväg mot Kalmar.. Tanken var att vi bara skulle strosa runt lite i Kalmar, men Öland låg ju väldigt nära inpå så vi råkade åka över bron (kanske även berodde på att vi helt plötsligt hamnade på Ölandsbron när vi letade oss in i Kalmar…)

Hittade en bra parkering straxt efter att vi landat på ön, och började knalla runt lite med hundarna.. Jag tror inte vi hann att gå mer än nån kilometer förrän jag kände att det gjorde ont på min högra häl.. inte blev det bättre av att jag rättade till strumpan eller drog några små ramsor.. bara att parkera sej på en bänk tillsammans med hundarna och invänta Klas som fick leta sej tillbaka o hämta bilen. Sen tog det nog en timme allt som allt att hitta ett apotek o köpa skavsårsplåster och leta efter andra skor, gärna utan häl. Hittade ett litet köpcentrum där jag fyndade plåster och prutade 4kr på ett par foppatofflor, så nu har jag 4 par om jag inte minns helt galet.

 

Så var vi iväg igen! Hade med oss GPS:en och passade på att geocacha lite oxå, o på så sätt fick vi ju se lite olika platser som vi förmodligen inte kommit till om vi lämnat den hemma. Bl.a var vi i ett stort naturreservat och knallade, varmt som sjutton och det obefintliga gräset var helt uppbrunnet! Hundarna orkade knappt springa i ökenlandskapet utan knallade mest runt o flåsade. Men vi hittade det vi sökte och fick se en väldigt speciell plats, så det var det värt.

 IMG_0998

Över bron tillbaka till Kalmar för lite senlunch, tog sen några cachar till innan vi styrde kosan mot Kosta igen. Stannade i Nybro och handlade lite till kvällens grillning hos Felicia & Carina. Hundarna fick mat när vi kom hem och sedan åkte vi ner till campingen och startade grillen.

IMG_2247

Vi åt gott och pratade och skrattade en hel del, återupplivade några minnen från förra året och gjorde upp planer inför nästa års läger.

Inga kommentarer: