lördag 17 juli 2010

Trötta hundar

Natten här i huset gick väldigt bra, hundarna har sovit som grisar. Värre var det väl med husse o matte, vi låg o lyssnade o väntade på att våra rumskamrater skulle dyka upp, men det gjorde de inte. Ska höra med AB som är ansvarig o se när det är planerat att de ska komma. Vem vet, vi kanske får hela huset för oss själva?

Vid 9-tiden imorse drog vi ut till vår tilldelade spårmark. Regnet stod som spön i backen och åskan mullrade hela tiden. Strömmen gick ett flertal gånger i huset och på campingen men var snart tillbaka igen. Vi hittade ialf till rätt skog och började gå ut våra spår. Malte fick ett appellspår med 2 pinnar + slut, o Jackie fick ett spår på ca 550m med 4 pinnar + slut. Varierande terräng; mossa, blåbärsris, högt gräs, myr och sankmark. Så det blev en utmaning bara att gå ut spåren =) När alla spår var lagda samlades vi åter vid bilarna och då slutade det att regna och började spricka upp, så vi fick en härlig fikastund i solen.

Malte fick gå sitt spår efter ca 1timme och fixade det galant. Lite knöligt vid vinklarna, men han jobbade på bra ändå. Spårpinnarna markerade han ju inte, men det låg några köttbullar vid varje så lite spännande blev de ändå.

Efter ca 1timme o 20min så var det Jackie’s tur att ta sitt spår. Gjorde faktiskt en liten variant av ett påsläpp och det funkade bra. Jag ska väl erkänna att det där med påsläpp är inget som vi tränar nåt på, utan det blir alltid direktvarianten. Hur som helst, första sträckan var lite flackig och svajig så hon gick över första pinnen. Men sen kopplade hon på spårnosen riktigt ordentligt och jobbade på väldigt bra. På ett ställe kom vi av oss lite och fick snurra runt. Efter lite om och men hade vi säkrat var spåret gick så då var det bara att fortsätta, även om det märktes att fröken började bli trött. Alla pinnar utan första pinnen plockade vi, och vid slutet la hon sej självmant o väntade på köttbullar =)

När alla spår var tagna åkte vi till ett gärde (grus/sten/gräs) för att köra lite lydnad. Det gick sådär måste jag säga. Den mesta energin tog slut i skogen, inte ens roligaste kampgrejen var rolig. De andra hundarna var oxå lite trötta efter spåren, så vi satt mest o pratade skit o fikade =)

IMG_0727[1]

Nu har vi kommit tillbaka till vårt hus, fortfarande inga rumskamrater. Vi har duschat och ska lägga oss o slappa en stund. Hundarna somnade bara de kom innanför dörren =P Dessutom har regnvädret kommit tillbaka med både åska och blixtar, så det passar ju bra med lite slappartid nu.

Ikväll blir det hundfiskedamm o så ska vi väl hitta nånstans att käka innan dess oxå.. o så behöver vi handla lite igen..

1 kommentar:

Jeanette sa...

Det låter som ni har haft trevligt på lägret och hundarna verkar mer än nöjda när man ser "bilbilden":)Kram