onsdag 23 november 2011

Tisdagsträning

I eftermiddags var Niklas o jag äntligen iväg på babysimmet! Har väl bara missat typ halva kursen eftersom vi varit sjuka om vartannat =/
Träffade några andra babysimdeltagare innan själva simmet o tog en fika på stan o pratade om våra små.. det var trevligt, hoppas vi gör om det nästa vecka oxå =)
Niklas tyckte det var jättekul att vara tillbaka i bassängen, plaskade o log mest hela tiden =D

Hem från stan o byta om, skära upp köttbullar och stoppa i Niklas mat, sen var det dags för Jackie att få lite egen mattetid =)
Vi drog upp till bruksan där det var fullt med bilar på parkeringen idag och full aktivitet ute på appellplan och inne i klubbstugan, kul!!
Istvan hade satt ihop en rallylydnadsbana som flera ekipage tränade på och resterande gäng tränade lydnad.

Idag fokuserade vi på position i fria följet, Jackie har en tendens att hamna före mej och jag har försökt ändra på detta genom att belöna bakåt men det har inte riktigt funkat som jag vill. Så då provade vi nåt annat idag, långsam marsch. Det var jobbigt tyckte fröken, hon förstod inte riktigt vitsen med det utan satte sej i fotposition mest hela tiden (o det snabbt som ögat). Efter lite tragglande så förstod hon att hon skulle gå långsamt o inte försöka sätta sej fot, och jag tyckte nog att positionen blev lite bättre när vi sedan provade en kort sträcka i vanlig marsch.

Inkallning med ställande gjorde vi ett par gånger oxå, eller ialf delar av momentet. Avslutade med hela momentet o det kändes bra, kunde nog stannat liite kvickare dock.

Rutan såklart, som alltid =) Idag kändes det som om det hade fallit ner en liten polett faktiskt, inte en enda gång visade hon tendens på att stanna innan rutan idag. Antingen stannade hon straxt efter rutan eller så stannade hon mitt i o väntade på belöning! Farten var det definitivt inget fel på, full fräs =)
Bara hoppas att det är polletten o inte nåt tillfälligt ;-)

Jobbade lite med apporten oxå och det gick oxå bra, tempo ut och tempo in. Gjorde lite "inte-tugga-övningar" som funkade lite halvdant. Hon är ju smart o vet vad matte vill så när vi gör såna övningar finns inget tugg alls men så fort vi sätter ihop hela momentet så kommer tugget =/ Ok, hon strimlar inte apporten men det är tillräckligt mkt för att ge onödiga nerdrag. Måste se om jag kan klura ut ngt annat knep som kanske fungerar bättre, nån som har nåt bra??



Inga kommentarer: