söndag 5 februari 2012

“Tass-vid-tå”

Idag blev det inomhusträning på bruksan tillsammans med Maria & Loppis och Anna & Veto. Kul med detaljträning och flera duktiga ögon som hjälptes åt med bl.a tajming och infallsvinklar. Eftersom det är så kallt ute nu så var hundarna med oss inne i klubbstugan där de fick varsitt krypin, så de slapp ligga ute i bilarna o frysa i väntan på sin tur. O då slapp ju även vi springa ut o in o släppa ut den härliga värmen o in med vinterkylan!

Jag har bestämt ett nytt ledmotiv/ledord i vår lydnadsträning, “tass-vid-tå”. Helt kortfattat går det ut på var jag vill ha Jackies tassar i förhållande till mina fötter i utgångspositionen, dvs hennes tassar i jämnhöjd med mina fötter, absolut inte framför mina tår.

Ja jag medger, jag har slarvat med denna jättebasala grundträning, belönat lite här o där för att komma vidare, o allt sånt slår ju tillbaka o biter en i arslet till slut. Så nu ska jag bryta det innan bettet kommer Ler med tungan ute.

Så, backa backa backa o belöna rätt position från och med nu. Min förhoppning är att vi kan få till flera mikropass per dag på bara ett par minuter där vi bara göra detta så att det befästs ordentligt (både hos Jackie och mej själv). SEN (inte den närmsta veckan) lägger vi på ett halvt steg dvs en start.

Skynda lååååångsamt… ja jag måste ju försöka ialf Blinkar

2 kommentarer:

Jeanette, Sly & Maya sa...

Klokt! Det som är så härligt med våra hundar är att allt går att lära om :-) You go girl! :-)

Johanna sa...

Åh va du är klok! Du låter precis som mig, vad det gäller att gå fram för fort! :) Håller tummarna att du håller fast vid dina kloka ord och klarar dina mål i år:)