söndag 22 november 2009

Vilken bra dag!

Visserligen fick jag ställa klockan imorse och missa en sovmorgon, men dagen har varit kanon! Ok, det har regnat till o från hela dagen, men det har lixom inte märkts av =)

I förmiddags tog jag med mej Jackie och Malte och åkte till Fivelstad för lite söndagsaktiviteter. Gick en sväng innan med både två i koppel och det gick faktiskt riktigt bra.. trodde det skulle vara bus o highlife men nej då. De gick bredvid varann o nosade in alla göttigheter som finns i skogen och gjorde sina behov i lugn o ro utan att störas av den andre. Blev faktiskt förvånad om jag ska va ärlig!

Det var fler som slöt upp och vi delade upp spåren mellan oss. Jackie fick ett skogsspår på 400-500m med 4 pinnar + slut och Malte fick ett appellspår på fältet med 2 pinnar + slut.

Istället för att stå o vänta på att spåren skulle ligga till sej så gjorde vi en uppletanderuta i ett grustagsområde och placerade ut en massa föremål både högt och lågt.

Jackie var först ut, taggad som vanligt. Snabbt ut och fara runt lite innan nosen kopplades på och själva uppletandet kunde börja. Några kluringar var det som hon löste efter en liten stund =) Efter 3 föremål så var tempot betydligt lägre, det märks att sån här träning tar på dom!

Malte hade suttit och tittat på medan Jackie kutade runt i grustaget och var lika laddad han när det var hans tur. Järnet ut och sen då? Ja vad var det jag skulle göra? Han såg för rolig ut med sin rynkiga uppsyn och frågande blick =) Vi fick hetsa lite innan han kom på vad uppdraget gällde, och roligare o roligare blev det för varje pryl som hittades eftersom publiken tjöt o tjoade =)

När alla vovvarna fått prova på att leta grejor så var det dags för spåren. Malte fick börja med sitt appellspår och han strålade lycka när han fick på sej selen och vi gick till fältet =) Spårade lugnt och metodiskt, dubbelkollade vinklarna och tog oss till slutet.. Däremot struntade han i pinnarna som låg i spåret, själva spåret tog all koncentration =)

Sen var det Jackie’s tur och för första gången så gjorde vi ett påsläpp vid spåret.. har hittills bara gjort direktpåsläpp, men nångång måste vi ju testa annat =) Hon tog spåret direkt och raka spåret, duktig tjej!

Det var ett roligt spår, varierande terräng, kalhygge, gärde, skog o snår. Spåret hade fått ligga till sej i nästan 2 timmar och det märktes skillnad på Jackie’s tempo och spårupplägg.. väldigt noga och med lagom tempo, behagligt för matte =) 2 pinnar gick hon över, men det gjorde inte så mkt idag tyckte jag, hon hade fullt upp med att följa spåret genom vinklar och snår.

När alla vovvarna tagit sina spår blev det lite skitsnack innan vi åkte hem.. Jackie och Malte fick komma ut och busa av sej lite innan hemfärd, men båda var trötta och sådär lagom intresserade av varandra.. jagade lite, brottades lite, men inte sådär “hysteriskt” som vanligt.. lite nosarbete tog musten ur dom =)

Tack snälla Camilla och Anders för lånet av charmknutten!

bus


Bästa kompisarna =)

1 kommentar:

camilla sa...

Det är vi som ska tacka för att du ville låna honom!!!! Han var lika trött som vanligt efter en dejt med sin älskade Jackie! :-D