söndag 16 november 2008

ÖKK Valputställning Mjölby

Idag åkte vi en sväng till Mjölby för att vara med på ÖKK's valputställning i ridhuset. Det var skönt att vara inne för en gångs skull =) Dessutom fanns det mycket gott för hundarna att äta (i form av hästskit)





Det var totalt 13 rottisar anmälda i de olika klasserna, vi var 5 st i våran tikgrupp. Domare var Patrik Cederlöf.

Vi har ju övat en hel del sen sista på det där med att kunna springa i lagom takt och utan att bry sej om varken koppel eller matte (dvs bita o jaga dessa två otroligt roliga ting). Går man vanlig promenad så är det inga problem, men just när man ökar takten lite så att det blir springfart, ja då är det svårt att låta bli att hoppa efter kopplet *ajjabajja*


Hur som helst har det ju gått bra med den träningen här hemma o utekring, så det var lite eldprov idag kan man tycka.


Jackie o jag fick plats i mitten av gänget så vi hade vovvar både framför o bakom. Det gick bra att låta bli att bita i kopplet däremot var det roligare att jaga efter de som sprang före o sen bli sur när matte fräste ifrån.. Det märks mer o mer att lilla fröken börjar upptäcka det här med "kan själv" o gärna försöker propsa på vissa saker eller ifrågasätta.. än så länge har det inte varit något problem alls eftersom hon inte fått sin vilja igenom nån gång o därför propsar hon inte lika intensivt som hon kanske hade gjort om vi inte varit konsekventa.


Hur som helst, back to Mjölby =) Det blev lite drag o galopp i ringen när hela gänget sprang, men sedan när vi var ensamma i ringen så travade hon på lika fint som hon alltid gör när vi tränar. Skönt att visa att hon faktiskt kan o att det är bus- o trotsfasoner när de andra var med.


Det slutade med en 2:a placering och HP i varje fall =)



Kritiken:
"Tikvalp med tydlig könsprägel. Bra huvud och uttryck. Välformade, mörka ögon. Korrekta öron. Korrekt hals och överlinje. Utmärkt förbröst. Korrekta vinklar fram och bak. Rör sig väl från sidan. Aning trång bak. Trevligt temperament."
Fick be Thessa om tydningshjälp för att läsa kritiken, tack =)


Även en av Thessas valpar var med o showade till sej en 2a placering. Bonus var oxå på plats med matte Barbro samt sin kullsyster. Det var på håret att systern skulle hinna dit i tid, men jag såg allt över axeln att det var 2 pumis i ringen när det var deras tur =)

Inga kommentarer: