lördag 22 november 2008

Värmlandsäventyr

I fredags packade vi väskorna och packade in oss i bilen för en liten tur norröver.. Mot Värmland, Karlstad närmare bestämt.
Jackie & Messi
Vi hälsade på hos Messi med matte o husse i deras mysiga hus. Behöver jag säga att det var bus heeela tiden?
Anna & Messi
Vi började med nästan en timmes promenad i skogen bakom deras kvarter o Jackie o Messi race:ade runt och brottades om vartannat. Lite snö hade fallit så det var snötäckt på marken, samt några minusgrader. Det kändes som vinter faktiskt. Jättekul att se att de har så roligt ihop =)


Till kvällsmat bjöds det på tacos, och från början var det tänkt att det skulle vara på färs från Highland Cattle.. spännande! Men efter att det var brynt så upptäckte Anna att det luktade lite mysko.. Det luktade ladugård.. o det vågade vi inte äta.. Så fram med nästa färspaket; älg.
Allt smakade bra efter ett par timmar i bilen och en timme i skogen =)

Dingo

Jackie löper ju fortfarande och det blev en del pass på "tonåringarna" även om jag tror att de egentligen inte vet vad de ska göra, bara att det är väldigt intressant. För att de skulle få vila (samt att vi skulle få en liten lugn stund) så skärmades det av med lite kompostgaller. Varken Jackie eller Messi tyckte att det var ett dugg roligt och kunde inte alls förstå varför vi var så elaka.

Klas & Jackie

Lördagsmorgonen inleddes med frukostbuffé i köket medan vovvarna tävlade om vem som kunde äta upp vems mat snabbast. Sen bar det av mot Arvika för utställning.



Som vanligt så var vi ute i mycket god tid och domaren i vår ring var mkt noggrann och tittade på precis allt på alla hundarna, så det drog ut på tiden (kändes det som). Vi satt uppe på läktaren och tittade ut över utställningsområdet, för nere i själva ridhuset gick det inte att vara, det var jättetrångt! Så vi satt uppe på läktaren, dock en bit ifrån varandra så att vovvarna skulle varva ner litegrann (för det var bara lek i huvudet hela tiden).

Robban & Messi


Efter ett tag så kom även Dingo med familj, o det var lika roligt att träffa storebrorsan som kullbrorsan tyckte Jackie =)

Alex har stenkoll



Messi kom 3:a i sin klass, och Jackie blev 2:a. Dingo tyvärr fick kliva ur ringen =/ Han har ju "pratat" lite i ringen förut när domaren ska titta på tänder, men idag var han riktigt sur. Domaren var ialf snäll som lät honom få ett par chanser till att lugna ner och skärpa sej, men icke då.. Jättetråkigt, för de hade vunnit om han bara varit på bättre humör!
Bättre lycka nästa gång!



Kicki & Dingo in action
Jackie hade som vanligt inga problem med själva ställandet, men det där med att springa i ringen.. "nä fy det är tråkigt.. kom igen matte vi busar!" Så jag lät henne helt enkelt hålla i kopplet själv för att få bort hoppandet och det gick bättre, även om hon då fladdrar en hel del med frambenen.. Nåja, det är ju bara en rolig aktivitet för oss, så det är faktiskt inte hela världen. Valpar måste ju få va valpar oxå, o hur mycket som helst ska man inte begära. Det ska va roligt i ringen, inte en prestation!



Jag & Jackie

Domaren hette Anne-Marit Traaholt, var norska och rottweileruppfödare (tror jag).

Kritiken löd:
"7mån gammal tik med vackert huvud och uttryck. Mörka, fina ögon. Korrekta öron. God front. Goda vinklar runtom. God över- och underlinje. En aning lång i länden. Önskar renare färger på tassarna. Rör sig utmärkt från sidan. Ok bak, något ostabil fram. Vacker päls och färg. Mycket välvisad."


Spanar på en fågel

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej på er!

fina bilder. .
Roligt att se hur bra det går för jackie :D

Brado hälsar att hans klobrott är läkt och han kan springa och leka som vanligt igen. . (tror han). .
hehe