tisdag 16 juni 2009

Helgen som varit samt tisdagsträning

I lördags följde jag med Ewa till Norrköpings brukshundklubb och var med under Nero's mentaltest. Vi var där i väldigt god tid så vi hann att se en del hundar, främst Beauceroner.
Efter mkt lång väntan blev det äntligen Nero's tur och allt gick bara bra, klart godkänd!

På söndags förmiddagen mötte jag upp Kajsa på klubben och sen for vi vidare till Kvarn. Där mötte vi upp alla träningspolarna (Rille, Mia, Cissi, Noomi & Micke), dags för spår! Vi la spåren åt varandras hundar med varandras pinnar, allt för att krångla till det för vovvarna =)
Rille gick Jackie's spår som hon fixade galant tills vi snurrade ut på ett kalhygge/granplantering med vattenfyllda diken överallt..Jackie passade på att bada när hon kom åt, men släppte inte riktigt spåret för det utan plockade upp det efteråt. Spåret var rätt så långt, kringelkrokigt samt att det var varmt, så det blev en riktig utmaning. 2 apportpinnar samt slutet tog hon, så det blev 2 (eller var det 3?) pinnar bort. Men jag är nöjd över fröken, hon ger inte upp i första taget när det blir tufft, hon laddar om och kör på =)

Efter flera timmar i skogen så var det så dags att åka hem. Snabbt hem och byta om, bortbjudna på kvällen till Anders & Camilla med familj och vovve. Jackie och Malte busade hela kvällen och passade på att gräva gropar i trädgården. De förberedde lite inför måndagen då det skulle komma en riktig grävmaskin och gräva ordentliga gropar =)


Idag var det dags för lite tisdagsträning, det var ett tag sen nu. Stannade på Willys på vägen upp till klubben och köpte med mej köttbullar, hade inget i belöningsform hemma, skandal!
Full rulle på agilityplan men heltomt på appellplan, så det blev perfekt för oss, mycket plats att röra oss på samt görbra störning bredvid =)
Filade lite på linförigheten och ställande och läggande. Korta träningsmoment med en hel del pauser. Solen sken som aldrig förr så det blev varmt på plan som ligger mitt i solen, samt ett försök att bibehålla uppmärksamheten och attityden. Funkade bra tycker jag =)

Jenny och Gaj var med på ett platsligg och vovvarna låg så snällt på platsen =) Man behöver ju inte vara rädd för att de ska flyga ihop o slåss direkt, snarare tvärtom, haha =) Men de skötte sej bra, kunde koncentrera sej på uppgiften och ligga still =)

Sen dirigerade jag Jenny och Gaj genom Lk1:an och det gick så bra så. Jackie fick ligga plats utanför plan, och det var inte den lättaste uppgiften, hon ville ju oxå va med =) Även vi blev dirigerade genom ett par moment, inkallning, hoppet samt apporten. Jackie var laddad till tusen efter att hon fått legat och bara tittat på! Hemska tanke, hur kan matte ens hitta på såna dumma idéer?!?
Jackie hade lite svårt att slå på bromsen vid inkallningen, vilket resulterade i att jag nästa fick mina knän på baksidan av benen =)
På väg mot hindret fick hon syn på apportbocken och skuttade gladeligen iväg och hämtade den och gjorde en sån där sällsynt snygg ingång som bara inträffar ibland på träning och aldrig på tävling =) Inte kunde man väl bli arg då inte =)
Vid appellklass-hoppet så tog hon sikte på skogen och sprang ialf 20meter innan hon stannade efter hoppet. Lite långt uthopp kan tyckas =)

Lilla gumman =)

Imorgon är det tävlingsträning ute hos Ewa som gäller, se om det går bättre den här gången än sist =)

1 kommentar:

Jeanette sa...

Här är det full fart som vanligt:-) hm...man ska ju fåren någonstans också;-)