tisdag 8 december 2009

Lyckat lydnadspass!

IMG_5233Idag, äntligen, var vi iväg o tränade riktig lydnad.. Det är nog 2-3 veckor sen det blev ett ordentligt pass, har jobbat alldeles för mkt, varit sjuk samt haft en miljon andra grejor att göra oxå.. O sen har väl motivationen varit sådär..

Men ikväll blev det lite lydnad tillsammans med Maria och Loppis. Och vet ni vad? Idag hade jag en grundplan med IMG_4987träningen. Jo det är sant, en planering! Inte likt mej direkt =) Ok, planeringen var kanske inte lika fin o strukturerad och genomtänkt som många andras, men jag hade ett mål med kvällens träning. Fokus! Fokus ska bli vår nya ledstjärna från o med nu. Utan fokus är det inte mkt man får gjort, inget som ser snygg ut ialf.

Maria hjälpte till med dirigering och klickern och jag själv fokuserade på att hålla blicken rakt fram och inte på Jackie.. IMG_5053guu vad det är svårt! Jackie fick sköta sin uppgift själv idag, dvs  att hålla fokus på mej. Jag försökte i möjligaste mån att inte påminna henne om hennes uppgift, det är ju trots allt hennes jobb! Lydnad är ett samarbete mellan hund o förare, så det är ju inte meningen att jag ska göra allt.. Nä, skärpning!

Första omgången med lydnad kändes klockren! Finare linförighet IMG_5270med fokus har vi nog aldrig haft innan! Ialf kändes det som så just då =) Visst, den kanske inte var 100% klockren, Jackie har en tendens att flyta iväg ibland, både framåt/bakåt o åt sidan, men fokuset fanns där! O det var det som var målet med lydnaden idag! Sen får vi pilla extra på positionen vartefter.

Vi gjorde lite andra moment oxå såklart, men det var linförigheten o fokuset som jag tänkte skryta om idag =)

IMG_5876

På fredag kör vi på med lite lydnad igen, måste jobba lite emellan :-) Imorrn blir det skogen med Camilla o Malte innan jobbet, skoj =) Vi har ju lite att planera =)

2 kommentarer:

Maria Thern sa...

Hej hopp, var nog lite dålig med berömmet men ni var duktiga :).
Vi ses

Maria

Jeanette sa...

HÄRLIGT jobbat!!!! Det låter som ett KANON pass:-) Stor Kram Jeanette, Enya & Sly.