måndag 15 september 2008

Eskilstuna

Så var vi i Eskilstuna igår. Vilken jättefin brukshundklubb de hade! Jättestort område, med perfekt läge! Däremot var det inte så lätt att hitta, vägbeskrivningen var riktigt dålig. Det var tur att vi åkte dit redan dagen innan samt att vi hade kunniga på Eskilstuna med oss i bilen.. annars hade det aldrig gått! (Jo kanske, men vi hade hunnit bli osams både 1 o 2 gånger...)


Hur som helst, uställning med kennelträff kan man säga. O det var inte ett dåligt Go Solid-gäng som samlats till denna dag, det var säkert en 25-27 hundar på plats tillsammans med hussar o mattar. Jackie fick träffa Messi igen (lycka!) samt fler av sina kullsyskon, o det var lika roligt det =)


Jackie ställdes i valpklass 4-6 mån tillsammans med 6 eller om det var 7 andra rottisvalpar. Hon fick en tredje placering, och systrarna placerade sej 4:a o 5:a. Det gick bättre att springa i ringen idag, kanske för att hon var nyfiken på framförvarande hund så dragningen låg framåt istället för på mej eller kopplet. Hon bibehåll kontakten med mej nästan hela tiden och jag var inte sen med köttbulle-belöning. Domaren hade lite svårt att bestämma vilken ordning det skulle bli på placeringarna så vi fick springa några varv till. O då tröttnade fröken och hoppade efter kopplet. Sa nej några gånger och då övergick hon till att sikta på mina ben, så jag lät henne istället få en bit koppel att hålla i när vi sprang o då gick det kanon. Stolt som en tupp sprang hon då bredvid mej =)






Kritiken:
"Medelstor av mycket god typ. Feminint huvud. Mörka ögon. Korrekt bett. Bra överlinje. Bra kropp för åldern. Bra vinklar fram, utmärkt bak. Härliga rörelser."






Sen minglade vi runt utställningen tillsammans med Messis husse o matte, kollade vovvar o hejjade på de andra Go Solid-vovvarna i sina klasser. Dagen var verkligen kanon, blå himmel och sol, riktigt skönt var det. Det kändes till o med lite som att man fick färg i ansiktet igår.
Messi o Jackie fick leka av sej uppe i skogen bakom brukshundklubben en stund, o de for runt som galningar både två och brottades. Messi är så rolig när Jackie drar iväg, då hänger han henne i svansen bokstavligt talat. Tar ett rejält tag vid svansroten o så kommer hon inte så långt. Jackie däremot bara tittar o undrar vad han sysslar med egentligen, o så brottas de lite till. Såklart så tog ju batteriet till kameran slut, så det blev inga busbilder igår =/






Det var en trött hund (och husse o matte) som åkte hemåt Motala igår kan jag säga!
Brorsan Messi

1 kommentar:

Anonym sa...

Hon är en sådan sötnos! Det är okej att du länkar till Go Solid Dante :)