söndag 21 september 2008

Norrköpings brukshundklubb

Idag åkte vi till Norrköping (skönt med något i närheten) på deras inofficiella utställning. Det var oxå en stor klubb, men inte lika stor o fin som Eskilstunas.

Med på utställningen var även en del från valpkursen; Bonus (pumi), Maximus (grand danois) och Mero (rottis).. Ewa hade även med sej Ina, Mero's mamma. Så vi blev ett litet gäng som hejade på varann, alltid trevligt =)

Som vanligt var vi ute i mkt väl god tid.. Vi var på plats vid 10-tiden, och gick in i ringen straxt före 14.30... Så det var en lååång väntan.. Hade räknat på att vi kanske skulle komma in i ringen runt 12-snåret.. så fel man kan ha..

Det var bara 2 tikar i valpklass 4-6mån, och domaren gav oss båda HP. Han hade svårt att välja vilken av dom som skulle få 1:a priset, och tyvärr så föll vi på målsnöret. Domaren tyckte att Jackie hade sotiga ben/tassar, och det hade inte den andra. Den andra däremot hade för ljusa tantecken, men inget "sot" därav fick den 1:a priset.. En blandning hade varit den bästa med andra ord =)

"Medelstor av god typ. Välformat huvud. Bra rygglinje, något sluttande kors. Tillräckligt bröstparti. Tillräckliga vinklar. Rör sig bra. Bra pälskvalitet och tanfärger."

Sen var vi även med i uppfödargrupp (tillsammans med Go Solid Ferdinand, Faith & Dyrka) där vi fick HP och jättefin kritik. Domaren var mkt nöjd (nästan förvånad) över kanonmentaliteten hos våra Go Solids, och berömde den flera gånger. Jättekul att höra =)
Vi fick HP som sagt och skulle egentligen varit med o tävlat mot de andra uppfödargrupperna, men det var någon i gänget som var tvungen att åka hem så det blev inget med det.

Hasse och Jackie låg utslagna hela bilresan hem.. Jackie åt bara lite mat o somnade sedan om.. Det blev en lång dag för fröken =)

(Tyvärr blir det inga bilder i bloggen idag.. kameran var med, och jag fotade alla andra, men vi själva kom inte med på några bilder).

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är alltid kul att få bra kritik, synd bara på dom "sotiga" benen...men nästa domare tycker säkert tvärtom...så är det i utställningsvärden.
Ha en trevlig helg!
Kram
Thessa