söndag 22 mars 2009

Haha, revansch!

Kurs idag igen, i Fivelstad denna gången. Det var spår som gällde idag igen, samt budföring (i skogen).

Jag la ett appellspår åt Jackie på gärdet med 2 pinnar + avslut. Sen gjorde jag ett kortare i skogen, bara en raksträcka med ett slut. Det skulle vara vårat "uppvärmningsspår" så att säga.

Budföring i skogen tyckte Jackie var kalaskul, det är himla roligt att springa järnet mellan folk. Nästan rapport-ämne där, ifall vi får lägga ner det där med spår =)

Efter en stund var det dags för oss att ta våra spår. Vi började med det korta och det var inga problem, relativt rakt tuffade hon på med nosen i backen. Slutet var väl synligt och mycket gott =)

När värsta ivern var lagd så tog vi det på gärdet. Rakt på och rakt ut bara, inga problem. Första pinnen hittade hon oxå och kom mycket stolt med denna till mej. Sen tuffade hon vidare och tog första vinkeln relativt bra, och sen tappade hon bort sej lite.. svajade rätt så mkt på den sträckan men hittade pinnen (ännu mer korv och glädjetjut) och då hittade hon spåret igen och fortsatte utan problem. Sista vinkeln tog hon väldigt snyggt, men sen svajade det till lite med det raka och hon vindade och slog rätt mkt, men hittade till slutet ändå =)

Slutsatser denna helg:
  • spårkonditionen är inte så stor
  • koncentrationen tappas lätt
  • matte måste lita mer på sin hund
  • matte måste dessutom försöka hålla snattran och låta bli att styra

Imorrn efter lunch ska vi träffa Jeanette och hennes vovvar för lite träning och bus. Ska passa på att lägga ett par spår då oxå, korta, lätta och roliga =)

Godnatt på er

Inga kommentarer: