söndag 15 mars 2009

Händelserik helg

Igår var det officiella lydnadstävlingar på bruksan och jag var med och skrev protokoll i lydnadsklass 1 och 2. Katinka Ryttse var domare, och det gick jättebra. Hon förklarade hela tiden vad det var hon tittade på och bedömde, likaså hur man som hundförare ska tänka och agera på plan. Massa kanontips som jag sög åt mej som en torr svamp =)

Alla ekipage var jätteduktiga och det delades ut många 1a pris under gårdagen. Jätteroligt! Att vi hade tur med vädret gjorde ju inget heller, även fast det hade varit trevligt med en grön och torr gräsmatta =)


Imorse gick vi upp tidigt och åt frukost och fyllde termosen med varm choklad. Kursdags hos Ewa. Vi var på crossbanan idag och körde lydnad. Jackie brukar vara på alerten när vi kör lydnaden, gärna några steg före så man får bromsa.. Men inte idag, det var lite segt faktiskt och jag kom på mej flera gånger med att locka henne framåt (!) vilket inte är så ofta. Vet inte om det var den tidiga morgonen och sena kvällen (Melodifestivalen) som gjorde sitt..

Sen efter "lektionen" och genomgången av lydnadsklass1 och appellen gick vi en runda jag o Jackie och 2 ekipage till så vovvarna kunde busa lite. Jackie luktar tydligen fortfarande lite löp, för Bamse var jättekär och klängde på henne mest hela tiden. Kanske det blir en liten snabbdusch ikväll, vill ju inte att det ska förstöra för deltagarna på kursen imorrn.


Imorrn är det dags för appellkursen på bruksan igen. Ska bli kul! Vi fick 2 moment i läxa, framförgående och apportering. Vi har övat en del faktiskt, men det sitter inte spikat än. Körde lite med apportbocken igår kväll och då satt det som ett smäck! Ska åka och hämta Hasses apport, den är lite tjockare och inte full med bitmärken. Har teorin om att apportbockar med bitmärken i lockar till att fler ska tugga/bita i den. Vi får se helt enkelt om den teorin kan stämma.


O så måste jag avslutningsvis säga att det var en pärs igår framför tvn. Skulle Caroline af Ugglas vinna?? Vem som helst men inte hon, det var vår hejaramsa här i soffan.. Men det blev seger för Ernman och opera-disco-låten med nöd och näppe! Var nästan andfådd efteråt, glömde visst bort att andas där ett tag =)



Jackie vilar sig i form inför måndagen

Inga kommentarer: