onsdag 21 april 2010

Ska försöka fatta mej kort

 

Inte det lättaste när man egentligen har en massa att skriva om, men vem orkar läsa det egentligen? Datorn har ju varit på hälsoresa och har nu återkommit i bättre skick än på länge, så det är en hel del att ta tag i o börja om med vad gäller den och innehållet.. men men, det är sånt som händer, huvudsaken är att den nu är frisk (något sånär ialf).

IMG_0400

I söndagseftermiddag åkte Camilla o jag med vovvarna till Ödeby för en långpromenad.. o den blev faktiskt rätt så lång, vi ångrade lite när vi kom till bilen igen att vi inte hade nån slags mätmaskin med oss så vi kunde fått ett hum om hur långt.. men hur som helst, underbart härligt vårväder, glada hundar och trevligt sällskap bland blåsippor piggar verkligen upp!

IMG_0402

Hundarna hade det hur bra som helst under promenaden, lite bus här o där, avsvalkning i diverse små snöhögar och dopp i vattenfyllda diken.. På ett ställe var det så djupt att Jackie fick simma genom diket.. Malte den badkrukan hoppade runt på kanten och bet henne i sidan när hon kom upp.. det är kärlek det =) Många pinnar i skogen fanns det, men endast de som den andre valde var tillräckligt intressanta =) O dessutom, Jackie stack inte en endaste gång denna gången heller, inte ens ett litet försök! Börjar tro att hon har blivit vuxen =)

IMG_0406

Grattis alla valpar ur G-kullen på 2årsdagen den 16/4! Tänk att tiden går så fort?! Det var ju inte länge sen vi var uppe o hälsade på er första gången, o nu är ni helt plötsligt 2 år och, i princip, vuxna.. vad hände däremellan??

IMG_0408

Jackie simmar och Malte tittar på

I måndags förmiddag åkte Jackie och jag åter till Camilla o Malte, o då gick vi en promenad bort mot Offerbyskogarna. Vi gick på mysiga småstigar tills det helt plötsligt inte fanns nån stig.. lite irrande och funderande av mattarna ledde till att hundarna tröttnade och hittade på nåt annat, de drog! Jaha, där stod vi ensamma, mitt ute i ingenstans.. i periferin hörde man lite knakande men även det upphörde efter en liten stund.. bara att börja knalla runt o leta..

IMG_0409

Efter några minuter knakade det igenkännande igen o Malte dök upp, lika glad som vanligt, förstod inte riktigt vad som hade hänt tror jag. Kort straxt efter kom även Jackie, halva hon genomblöt och flåsandes som en blåsbälg.. Jaha ja, förmodligen hittat nåt att springa efter o passat på att bada i nån pöl. Jackie såg däremot mer skamsen ut än Malte, o hon höll sej nära hela vägen hem (när vi väl hittade tillbaka till stigarna). Så där fick jag som trodde hon hade blivit vuxen och ordentlig!

IMG_0410

Vad gäller jobbet så är det sista veckan nere i B-huset för vår del. På måndag bär flyttlasset upp till nybyggd avdelning i stora huset! Det ska bli så skönt, nytt o fräscht och ljust! På fredag är det invigning med tårta och tillbehör och efteråt Afterwork på Harrys.. Jag är ledig både torsdag och fredag, men ska nog göra en kraftansträngning och komma till Harrys på ialf =)

IMG_0412

Livsnjutarna

Sen är det jobb som gäller i helgen samt måndag, men sen är jag ledig igen tisdag och onsdag.. då hoppas jag verkligen att solen hittat tillbaka.. inget kul som det är just nu, snöblandat regn =/ Det är inte klokt vad fort man hinner att bli bortskämd med härligt solväder!

IMG_0417 IMG_0418

Äventyrligt på våra promenader

Igårkväll träffades Maria och jag o tränade lite lydnad med vovvarna ute i Råssnäs. Det småregnade hela vägen dit i bilen, men där regnade det inte ett dugg, och det var verkligen skönt. Jackie började löpa förra veckan, men det märks ingen större skillnad på henne utan hon tycker det är lika kul att träna ändå. Vi tragglar vidare med snyggare ställanden o lägganden, och det går faktiskt framåt =) Nu ska vi bara få till lite stadga i det hela oxå och så småningom plocka in det i ett färdigt moment.. Läggandet är i princip klart, det ska bara befästas ordentligt.

IMG_0419

Nä, dags att klä på sej regnkläderna och ge sej ut på en långpromenad nu innan det är dags att åka till jobbet.

IMG_0422

Jackie & Malte

1 kommentar:

Jeanette sa...

TACK för idag! Ja, ett uppvärmningsspår är nog inte så dumt. Pussa på din duktiga Jackie från oss:-) Kram