torsdag 23 april 2009

Spår, lydnad och skotträning

Ledig dag idag =) Vi tog en sovmorgon fram till 10, urskönt! Sen snyggade jag till mej i huvudet och sen gick vi en promis Jackie och jag.

Bestämde med Kajsa att vi skulle ta en sväng till spårskogen och sen träna lite lydnad på bruksan. Sagt o gjort, vi stämde träff vid Kristbergs kyrka för vidare färd mot Stubbaskogarna. När jag ger mej iväg, lite i senaste laget, så lyser bensinlampan i bilen.. helvete.. in på maxi och tanka i några liter och sen iväg igen. Kom fram 5min senare än bestämt, men men..

La ett rätt så långt och kringelikrok-spår till Jackie idag med 4 spårapporter + slut. Sen gick jag även ut ett spår till Saga, även det spåret med 4 spårpinnar + slut, men det spåret blev längre än Jackies.

Efter en dryg timme så var det dags för påsläpp. Jackie sög in spåret redan från vägen, men fick minsann vänta med att spåra förrän vi kom fram till uppsparket. Allt för att dämpa ivrigheten =)
Spåret var mkt intressant idag, hon fick koncentrera sej i alla vinklarna men grejade det utan problem. Första pinnen spårade hon rakt förbi, den låg precis vid en vinkel och en grop och J var så koncentrerad så hon upptäckte den inte ens, bara spåret lockade. Resterande pinnar plockade hon upp utan problem, även slutet =)

Flera gånger trodde jag att vi vilsat till det, men gång på gång visade hon att vi faktiskt var rätt eftersom hon hittade spårapporter både här och där =) Så kan det bli när man låter snitslarna ligga kvar hemma =)

Har redan börjat planera för nästa spår, kul när det går så bra!

Sen stannade vi till på bruksan på hemvägen. Det blev lite linförighet, vändningar samt inkallning till att börja med. Sen tränade vi vidare på läggande under gång och framförgåendet. Vann ju en ny boll igår hos Ewa och den var mkt rolig tyckte Jackie, så den funkade perfekt som extern belöning.

Även Stina, Mia och Noomi var o tränade hund på bruksan ikväll. De gjorde bland annat ett platsligg med skott, så vi fick lite skotträning på köpet.. Jackie bryr sej inte ett dugg, helt skottfast med andra ord =)

Ett platsligg hann vi med tillsammans med de andra innan vi åkte hem.. Var hemma före 21 för en gångs skull =)

I helgen blir det jobb för hela slanten!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oja vi har snö kvar... MKT snö i skogen... så det finns inte tillstymmelse till spårträning än för oss.. och jag är sååå avis på er som kan spåra för fullt... Vägarna är bara, men i skogen är det snö... kan dock fysträna vovvarna rätt bra i djupsnön eftersom skaren inte håller längre..;-)

Hoppas att ni får en bra helg..

Kram Sofia, Max & Diva

camilla sa...

Hallå! Blir ingen kurs för vår del idag, anders har jobbat natt, och jag har ingen barnvakt åt vilgot... :-( Men Vi får ses snart, så vovvarna får busa av sig lite! Om inte annat så kommer vi till eva nästa helg!
Kram Camilla