måndag 27 april 2009

Nu har ännu en helg rullat förbi

Det går så fort, man hinner ju inte med! Dessutom jobbade jag hela helgen oxå, så den gick ännu fortare för det.. skönt att va ledig idag ialf =)

I lördags efter jobbet åkte jag till Varamon, lastade in både Hasse o Jackie i bilen o drog iväg till Kristberg. Mötte Kajsa och Vidar där med Saga och Anton, dags för spår igen!

La ett lagom långt men klurigt spår till Hasse.. jättelänge sen jag spårade med honom.. Hasse är inte alls förtjust i tanken att plocka pinnar som ligger i spåret, men en boll på slutet kan han nöja sig med. Han har lixom inte tid till att undersöka om det ligger grejor i spåret, utan det är järnet som gäller till slutet där det ligger en boll.. Jippie!! Förut tog han inte ens bollen utan spårade gärna vidare efter spårläggaren..



Jackie och jag hos Ewa


Jackie fick oxå ett spår, ett rätt så långt spår. Svårt att tippa på hur långt det var, men betydligt längre än de vi lagt innan. La 4 apportpinnar i spåret + 1 slut. Spåret var ändå rätt så snällt, mer som en utdragen hästsko, men det gick i blandad terräng; kalhygge med ris i sol och avslutning i skog med mossa och skugga.



Här ligger jag och måste vänta på min tur


Jackie spårade på bra och noga, gick över första pinnen men plockade de kvarvarande. När vi kom in i skogen så blev spåret lättare för henne vilket hon tycktes uppskatta. Hon skulle aldrig erkänna om hon blev trött. Sträckan från sista apporten till slutet gick rätt så sakta eftersom hon var trött men hon slutade inte att spåra och fann slutapporten.
Hon brukar tycka att det är roligt att plocka apporterna och kommer gladeligen med dom (gott med korv), men vid detta slut såg hon lättad ut, äntligen i mål! Hon plockade upp slutapporten och gick bara ett par steg mot mej, bara för att göra själva momenten. Hon fick hur som helst massor med beröm, och all korv som fanns kvar =)

Tempot tillbaka till bilen var rätt så behagligt oxå =)

Igår förmiddag var vi hos Ewa och kursade. Vi var bara 3 deltagare då, vilket var perfekt, alla fick varsin ordentlig genomkörare i appellen/lk1. Solen lyste från sin bästa sida och det var jättevarmt och härligt på plan. Dock tyckte ju hundarna att det var lite jobbigt med värmen, vilket märktes på tempot..



Linförighet


Ikväll är det dags för appellkursen igen. Avslutning på lydnaden.. se vad det blir för spex =) Sen har vi en omgång spår kvar, och då ska vi va på nåt fält/gärde nånstans..



Jackie ligger på platsligg

Nu ska jag skicka ut mail till tidningarna och tipsa om 1:a maj på Motala Brukshundklubb.

3 kommentarer:

Anna & Loke sa...

Tittar in..Va fin och stor hon blivit :)

Anna & Loke sa...

Ja han har vuxit en hel del. Aha då ska jag titta på er på lydnaden.. Vi ses på fredag! Ja det får vi hoppas,men skulle inte förvåna mig om det regnade. Kram på er

Jeanette sa...

Hej & hå, här jobbas det på som vanligt:-). Härligt! Kommer tyvärr inte på lördag. Ska jobba hela helgen. Kram på er & ha en trevlig valborg:-)