onsdag 22 april 2009

Tisdag i spårskogen

Igår var det dags för spårtillfälle med appellkursen igen. Vi skulle samlas kl 17.00 vid Kristbergs Kyrka för att spåra vidare i skogarna runt Stubba. När jag kommer dit ½min före 17 så är endast Lotta där. En annan deltagare skulle komma vid 18. Så vi blev en stor grupp som åkte mot skogarna.

Lotta la ett spår till Jackie och jag la oxå ett spår till Jackie samt ett till Agnes (flat, de som skulle komma vid 18). Spåren blev ungefär 200-300 meter vardera, med 2 pinnar + slut. Lotta la även ut ett litet spår till Bassepojken.

Sen satt vi o pratade skit o hade det trevligt medan vi väntade på de andra. Pratade lite om tävlingar, träningar, rottisar (såklart) o lite annat.

Efter ungefär en timme så hade även Agnes med matte kommit, och de fick börja med sitt spår som gick kanonbra! Agnes var inte så sugen på några pinnar, men hon var dessutom i höglöp så det var kanske lite si och så med koncentrationen.

Sen blev det Jackies tur. Vi började med det spåret som jag hade lagt, och hon tog upp spåret bra och självsäkert, tuffade på i en bra fart. Fick bromsa på några ställen men hon lyssnar bra på det. När vi kom till mitten av spåret ungefär så vädrade hon förmodligen något vilt, för hon kom av sej och kunde inte riktigt koncentrera sej på spåret, så vi tappade bort det ett tag. Förflyttade oss framåt en bit och hon hittade spåret till sista sträckan så då gick det som det skulle igen. Hon markerade 1 pinne samt slutpinnen. Den andra pinnen tappade vi bort när vi snurrade efter vilt.

En liten promenadpaus bort till spåret som Lotta lagt, och där var det heller ingen tvekan, hon visste direkt vad hon skulle göra och tuffade iväg utan problem. Lotta hade lagt ut sina (nåja, Basses) spårpinnar i spåret för att se om hon även markerade andras dofter, och det var inga problem. Hon plockade även de pinnarna och kom och lämnade =) Jackie fick inte upp några viltspår eller liknande i spåret denna gången utan spårade klockrent hela vägen. Jättekul! Sen var hon trött, det märktes när vi gick tillbaka till bilarna.. Men det skulle hon ju aldrig erkänna!

Även Basse grejade sitt spår utan problem, fick visserligen bakspår i starten, men han var lite väl taggad efter att ha sett de andra gå sina spår och han får sitta i bilen och vänta. På slutet fick han sin efterlängtade boll och lekte glatt med den. Sen bad ju jag, min nöt, om att få bollen och han kom och gav den till mej men släppte bollen innan jag höll i den så bollen försvann ner i en djup jordskreva under en jäkla sten.. poff borta! Basse blev väldigt lessen och ville dyka ner i hålet, men det fick han absolut inte.. vem vet vad som bodde där? Vi tog långa pinnar och petade nere i hålet och rotade runt och tillslut så fick Lotta upp bollen, till Basses förtjusning!

Ett litet upplet blev det oxå, med 2 av Lottas föremål. Vallade en liten korridor och Jackie släpptes på först med synretning på det första föremålet. Målmedvetet kastade hon sej rakt ut i korridoren och plockade in föremålet som låg längst bort. På andra skicket tog hon en liten lov utanför korridoren, men var snabbt inne igen och hittade även andra föremålet och kom snabbt in med det. Duktig tjej!
Även Basse visste vad han skulle göra, snabbt ut och snabbt tillbaka. Ingen tvekan där!

Stannade på klubben innan vi åkte helt hem. Vi skulle ju ha möte där inför 1/5 så jag tyckte det kunde vara en god idé att ta reda på vad man kunde hjälpa till med och vilket område som man hade blivit tilldelad. Det blev en hel del snack om andra saker oxå, men så är det ju alltid =)
Vi var inte hemma så tidigt som jag hade tänkt, men så kan det ju bli ibland när man har trevligt.

1 kommentar:

Jenny sa...

Nä, det blev inte tidigt igår kväll. Barnen hade börjat undra om jag rymt hemifrån, så det blev bara kram och tandborstning innan de fick krypa till sängs. Alltid extra bökigt när maken är bortrest....
Men kul med diskussioner ändå och att det finns fler klubbmedlemmar som tycker samma sak. MEN var får man tag i fler engagerade människor. Kan man annonsera på blocket? Vi får ta tag i det med tjänstetecken inköp. vet att Lotta köpt på nätet och hennes är fint.. Vi får fråga på måndag...