lördag 1 maj 2010

1:a maj enligt tradition

Sådär ja, nu ska jag flika in med ett litet inlägg igen.. i veckobloggen =P Denna vecka har varit fullspäckad, mycket jobb o annat, så jag har inte hunnit (orkat?) uppdatera nåt.. sorry, men nu kommer några rader ialf =)

Idag var det, traditionsenligt, tävlingar på klubben. Inofficiell utställning, agility samt lydnad. Jenny och jag höll iordning på köket, serverade med kaffe, kakor o mackor på löpande band.. ny succé för iår; toastmackor! Men vår största konkurrent (nåja, vad gäller popularitet ialf) var grillmästare Micke som sålde både grillad korv o hamburgare så det bara rök (!) om det ute på altanen..

En hel del folk hade hittat vägen upp till klubben, jätteroligt! Även fast vi inte var många funktionärer (hoho, var är alla medlemmar?) så gick allt ihop sej och fungerade kanon. Tack allihopa!

Jackie var med som kökshund iår, hade ingen utställning i tanken denna gången. Däremot bestämde vi oss när vi kom fram för att vara med en liten sväng på lydnaden ialf.

Platsligg: 0 (avstår moment)
Tandvisning: 10
Linförighet: 8 (bra kontakt, växlar position)
Läggande: 0 (gör om moment)
Inkallande: 10 (Bra!)
Ställande: 0 (gör om moment)
Apportering: 7 (tuggar)
Hopp över hinder: 8.5 (Bra hopp, slarvigt avslut)
Helhetsintryck: 8 (Bra genomfört, trevligt ekipage)

All energi som Jackie hade när vi kom upp till klubben hade verkligen mattats av efter de första timmarna innan vi skulle in på lydnadsplanen.. det är tufft att ha kökstjänst! Hon hade inte den där “jävlar anamman” inne på plan som vi är vana vid, jag tyckte inte att hon hängde med ordentligt under programmets gång. Men vad gör väl det? Lilla fröken har precis avslutat sitt löp, tillbringat flera timmar i ett trångt kök fyllt med massa godsaker och en massa nya människor. Vem har en sån uppvärmning innan de går in på plan?

 IMG_0441


Både läggandet o ställandet gjorde vi om. Jag kände redan efter de två första stegen att det inte skulle funka, så jag bröt båda momenten istället för att de skulle bli misslyckade, och så gjorde vi helt sonika om dom som vi gör på träning, och det funkade bättre!


Hoppet fick ett slarvigt avslut eftersom hon fick syn på något bakom mej som hon var tvungen att spana in.


O det där tugget.. suck.. det var inte mycket tugg idag på apporten, det kan vara mycket värre, men nu jäklar måste vi träna bort det!


Platsligget avstod vi helt.. Vi har inte det momentet 110%-igt ännu, hon kan lika gärna ligga kvar som att hon passar på att bjuda in grannhunden till lek (typ). Jag tror inte heller att hon skulle ligga kvar om nån annan hund går upp för att leka eller mucka med nån annan hund. Hon är alldeles för nyfiken för att låta bli att gå dit o kolla =P

Straxt före kl 16 var det tomt på klubben, allt var diskat och städat. Vad göra nu då? Jo vi passade på att åka upp till Godegård en sväng.. Jackie fick följa med och gå en runda bland marknadsstånden, men bara eftersom det knappt var något folk kvar. Det är bland det värsta jag vet, folk som släpar med sig sina hundar när de går på marknad. Stackars krakar (hundarna asså).. 


Många höll som bäst på att packa ner sina stånd, men det blev bara desto mer socialiserings/störningsträning för Jackie.. vi gick på/över presenningar som låg utspridda på backen, marknadsstånd som raserades bakom våra ryggar, mycket gott som var tappat på backen, och såklart lerduveskytte. Nemas problemas för en cool tjej som Jackie, hon gick fint vid sidan och småtittade på alla aktiviteter som om vi var på vardagspromenad. Mest spännande var ialf kanintältet, vi stod visserligen utanför men uj uj uj vad det rörde sig spännande små saker därinne! Trots att vi träffade grannarna inklusive barnen (!) som försökte locka på Jackie, så var kaninerna mer intressanta.. Barn? Nej tack, ge mej några såna raringar där istället!

När vi kom hem tände Klas grillen, o sen har vi inte gjort mer än ätit o sett två filmer.. Jackie har sovit som en stock sen vi kom hem, vaknade till o åt sin mat, och däckade snart igen.. Även jag känner mej rätt så trött nu, så jag tänker oxå gå o lägga mej.. Vi har ju fler aktiviteter som väntar oss imorrn!
Natti natti!

IMG_0436

Inga kommentarer: