söndag 30 maj 2010

UPPFLYTTADE!

 

Igår debuterade Jackie och jag i brukssammanhang, vi tävlade appellspår på Vadstena Brukshundklubb. Dagen innehöll väl precis det som vi inte önskade oss; regn och blåst från ALLA håll!

Vi drog startnummer 9 (utav 10), och fick således sitta kvar i klubbstugan i ungefär 1timme innan vi fick åka ut till våra spårmarker.

IMG_0525[1] 

Spåret la vi på en lerig åker med några få grässtrån här o där.. o som sagt, mycket vind som virvlade omkring.. Det här kan gå precis hur som helst vet jag att jag tänkte.

Efter en hel del väntan så var det äntligen dags att gå våra spår. Lugnt och fint påsläpp och rakt ut i spåret. Små svaj här o där, men mestadels höll hon sig i spårkärnan och jobbade på bra i blåsten. Alla pinnar in och jag var jätteglad! En liten lättnad lyftes från mina axlar, nu måste vi bara hålla ihop och göra FLER moment innan vi får åka hem!

Efter ytterligare väntan var det dags för platsligg. Hon lägger sig snabbt på kommando och när vi klivit ut till anvisad plats och vänder om så sitter fröken upp! Sitter jättefint och ser sej omkring, får syn på mej och lägger sej plats igen. Efter en liten stund reser sej hunden bredvid och kliver iväg. Jackie låg kvar och tittade storögt på den andra hunden “får den göra så??”. Det var väldigt nosigt på platsen, o det var lååånga 3 minuter innan de var slut.

Sen följde budföringen, och jag har inget att skriva om det egentligen, mer än att den var klockren! Som taget ur skolboken =P

IMG_0535[1]

Lång väntan igen innan det var dags för lydnaden. Det märktes på Jackie när vi gick från bilen att hon började bli trött, hon var inte alls riktigt lika på alerten som hon brukar. Men vi genomförde lydnaden (om än lite segt). Nollade tyvärr hoppet =/ hon gjorde ett jättefint uthopp, satte sej dock inte direkt utan gick något steg fram innan hon satte sej vilket resulterade i att hon hamnade alldeles för nära hindret. Hon gjorde ett försök till att hoppa tillbaka, men ångrade sej och tog det säkra före det osäkra och klev bredvid. Hon såg lite träligt ut faktiskt lilla gumman.

Så här ser protokollet ut:

Spår: 10-10 (lugnt och bra påsläpp, bra spårning)
Budföring: 10-10 (mycket bra!)
Summa special: 90poäng

Linförighet: 7-7.5 (bra kontakt, växlar position)
Framförgående: 7-8 (vänder upp, saktar in, slarvig avslutning)
Platsläggande 8-8.5 (ngt långsam, dk, tveksamt läggande)
Inkallande: 9.5-9.5 (ss)
Apportering: 7-7 (tugg)
Hopp över hinder: 0-0 (hoppar ej tillbaka)
Platsliggande: 6-7 (sitter, nosar, kryper ngt)
Summa lydnad: 140.00 (139-141)

Totalpoäng 230.00, UPPFLYTT!

Stannade vid McDonalds på vägen hem och köpte segerhamburgare. Jackie gjorde stora ögon när hon förstod att det var hon som skulle få hamburgaren!

IMG_0526[1]

Gott var det, och välförtjänt =)

Vi var inte ensamma på appelltävlingen, vi hade sällskap utav Jenny & Gaj och Lotta & Gilda, och vet ni vad? Vi blev uppflyttade alla tre! Jätteroligt!  Inte nog med det, Lotta & Gilda var dagens bästa ekipage och knep första platsen och Jenny & Gaj smällde till och tog andra platsen!! Inte klokt vad roligt! Hade vi tagit hoppet så hade vi säkerligen tagit tredje platsen, o det hade varit skoj med Motala BK ekipage på topplaceringarna! Stort grattis till oss alla tre!! Nu är det bara att ladda om och ut o lägga skogsspår igen, härligt härligt!!

När vi väl var hemma straxt efter 14.00 på eftermiddagen var vi trötta både Jackie och jag. Käkade lite o satt o tänkte på hur skönt det skulle va att gå o lägga sej en stund. Klas höll på o städade för fullt, så det var ingen idé att ens försöka. Istället drog vi ut på geocachingäventyr och var inte hemma förrän straxt före 21!! Det resulterade i att vi hittade 13 cachar och var rätt så möra i kroppen när det äntligen var dags att gå o lägga sej. Jackie var var den som var snabbast in i bingen, och jag vaknade flera gånger inatt utav snarkningar! Det blev en lång och intensiv dag för fröken igår =)

IMG_0527[1]

IMG_0529[1]

IMG_0533[1]

Vid regnbågens slut..
(jaja man får nästan kisa för att se regnbågen, men den är där)

4 kommentarer:

Jeanette sa...

GRATTIS Jackie & Nina!!!! Välförtjänt!!! Kram

Jenny sa...

Tjohej vad ni är bra och vi med! får nog skaffa en GPS. låter kul det där med att ge sig ut på "skattjakt"!

Anna med flock sa...

Åh vad kul, supergrattis!!!!

Jeanette sa...

Hej igen, vore jätteroligt med gemensam träning. Checka kalendern & om du har vägarna förbi Linköping. Kram