söndag 17 augusti 2008

Svampskogen

Efter kräftorna så åkte vi till skogen för o se om det fanns nån svamp. Det blev Jackie's svamppremiär, och nog var hon lite fundersam.

Vanligtvis när vi åker till skogen så brukar vi ju hålla oss på stigarna o småvägarna, men inte igår inte. Då kliver man förbi stigarna o trasslar under granar o genom snår, hoppar över vattenfyllda diken för att rätt som det är sätta sej ner o va görtåkig. O inte får man komma i närheten heller när matte/husse sitter still o plockar med nåt som ser jättespännande ut!

Hasse hade oxå fullt upp med att hålla reda på alla oss, för inte kunde alla gå tillsammans inte. O som den vallhund han är i grund o botten så var det ju fanns uppgift att springa mellan alla hela tiden för att se så att alla fanns på plats. Men nånstans måste han slarvat, för han missade när Peter gick över vägen o försvann i skogen på andra sidan. Så det blev en 45min väntan då vi hade mobilkontakt, busvisslingar o biltutningar för att han skulle hitta tillbaka till oss. Hasse fick upp Peter's spår o spårade iväg i skogen, men kom snart tillbaka, förmodligen tappade han spåret nånstans o upptäckte att han var ensam.

Såhär trött blev Hasse när Peter äntligen kom tillbaka o vi alla satte oss o fikade. Äntligen kunde han passa på o slappna av när alla var på samma plats!

Jackie såg inte så trött ut i skogen som Hasse, men hon for ju inte heller som en tätting mellan alla virriga svampplockare. Däremot fick hon lyfta en hel del på tassar o ben för att försöka ta sej fram, hoppa över diken o andra "fälttävlansmoment" för att komma fram. Men hon sov som en medvetslös när vi väl kommit hem, hela kvällen lång.

Vaknade till litegrann när jag klippte klorna, men inte mer. Gick därefter upp o åt några kulor mat o blev sen tvingad ut av matte så hon fick kissa. Kissade precis utanför dörren i princip. Sen in igen o sova.

Det var nästan hjärtskärande att behöva väcka henne igen efter några timmar så att vi kunde gå ut o kissa en sista gång innan sänggående =)



Svampen då? Jo då det blev en del svamp bla kantareller, kremlor o Karl-Johan svampar


Inga kommentarer: