söndag 31 augusti 2008

Utställningsdebut

Idag har vi debuterat i utställningsringen, på Valdemarsviks brukshundklubb. Vi åkte hem med 2 rosetter, HP och BIS-R =)


Det var 2 hanar + 17 tikar i valpklassen (de hade slagit ihop 4-6mån och 6-9mån, o alla raser). Domaren hette Håkan Hedekäll, och redan i sin presentation innan vi startade så sa han att han skulle bedöma "bruksmässigt" dvs kolla mkt på rörelser och funktion i sin bedömning.





Vi tilldelades HP, likaså 11 andra valpar, efter första gallringen. Sen blev det final efter det, och vi sprang varv på varv i ringen. Domaren plockade därefter ut sina 5 BIS-finalister, och vi var med! Vilken känsla =)


Sen fick vi springa varv efter varv igen, och det var då Jackie tröttnade. Hon började göra lite hopp-skutt-galopp o bita i kopplet, och domaren plockade ut oss till BIS-R. Han sa att det var synd att hon tröttnade, annars hade vi fått en mkt högre placering, men att det ändå var förståeligt eftersom det var hennes första debut i ringen samt att hon var yngst av alla BIS.


Det kändes som om han hade ett gott öga till Jackie redan från början, så det var lite synd som sagt att hon tröttnade. Hade varit spännande att se vilken placering han hade tänkt sej.


Vann gjorde en collie (7mån) 2a kom en mops (oxå 7mån) o på 3e o 4e plats placerade sej 2 flattar (5 resp 6 mån). O sen vi då =)



Fast jag är jättenöjd ändå, det är ju ett jättebra resultat för att vara debuten! Vi gick upp tidigt imorse o åkte de 14milen dit (så långt har Jackie inte åkt sen vi hämtade henne i juni) o sen var allt nytt och spännande; Ny plats, massa hundar samt agilitytävlingar med allt vad det innebar bredvid utställningsringen. Ändå satt hon hos oss så tyst o snällt precis bredvid ringen och bara tittade på alla andra hundar som var i rörelse i och utanför ringen.



Just det, höll på att glömma kritiken! Här kommer den:
"Ligger i rätt växtfas. Feminin hållning. Vackert huvud. Mycket pigmentering. Vackert stop. Bred i skallbas. Väl ansatta öron. Valptänder kvar. Utmärkt rygg och hals. Väl utvecklat kors. Tillräckligt bra bröstkorg. Väl vinklad. Rör sig bra. Drive i steg."



Så nu är det bara att vila sej i form till på lördag (ok, lite träning blir det oxå) då vi ska ända till Karlskoga. Dit kommer ju även Dingo o Messi vilket ska bli kul!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis lilla söta Jackie! Vad orättvist att domaren gav dig minus poäng för att du tröttnade, du är ju bara en liten bebis ju. Vi ses i eskilstuna!

Anonym sa...

G R A T T I S till Jackies BIS-R!!! ingen illa start på utställningskarriären:-)
kramar Jeanette, Pys & Gizsmo.

Jenny sa...

Hej!
Hörde av Siv att du anmält till Tranås... sant? Då kanske vi ses? Jaghar nämligen anmält lille kelpieGaj oxå, för första gången i officiell juniorklass...