torsdag 22 juli 2010

Torsdag, det börjar bli lite segt

Idag är det torsdag och hundarna börjar bli sega.. även hussar och mattar. Vi samlades vid 9 (as usual) och åkte sedan ut till spårskogen. Spårområdet idag var inte så jättestort och det fanns heller inte så många olika varianter av spår man kunde lägga idag. Dessutom var de flesta hundarna trötta, så vi beslutade oss för att alla skulle få varsina appellspår.

Jackie fick ett direktpåsläpp och spårade rakt ut med bra drag i linan. Spåret korsade ett motionsspår och hon kollade av både åt höger och vänster ca 2 meter innan hon bestämde sej för att spåret verkligen fortsatte rakt fram genom blåbärsriset. Nånstans där låg det säkert en pinne, men den missade vi. 90graders vinkel åt höger, Jackie IPO-spårade i den vinkeln, jättenoga o fint. Raka spåret med näsan i backen och där var pinnen. Belöning med köttbullar och leverpastej och sen framåt igen mot nästa vinkel.. vi kom fram till nästa vinkel (antar jag) för där började hon snurra rätt så mycket och gick fram och tillbaka och undersökte området men hittade inte rätt väg. Vi backade tillbaka och testade, inget resultat. Vi gick framåt och runt lite, men inget resultat då heller. Jackie till och med kissade 2 gånger medan vi höll på o snurrade där ute. Sen la hon sej ner och tittade på mej med sina bruna ögon “matte, jag orkar verkligen inte mer nu” så det var bara att sela av och leta sej upp till vägen igen. Framme vid bilen så la hon sej direkt i skuggan, lilla skruttan.. Förmodligen började veckans aktiviteter ta ut sin rätt, i kombination med överfallet igår (hon har säkert flera bett/stick på kroppen eftersom jag fick flera stycken) samt den tryckande värmen. Nångång måste man ju bli trött!

Det gick bra för de andra vovvarna ialf, och på Klas lät det som om Malte gjorde ett av sina bästa spår denna vecka. Stannade vid alla leksakerna och lekte och fick belöning, och däremellan spårade han som en dammsugare.

Vi fikade lite och sen åkte vi sjön igen och badade hundarna. Även Eva passade på att ta sej en simtur medan vi andra tittade på. 

Ikväll är det hundfiskedamm, har inte bestämt om vi ska va med eller inte, just nu sover hundarna som stenar så vi får nog kanske va publik ikväll och heja på de andra.

IMG_2259Oksana

2 kommentarer:

Jenny sa...

Oj vad du skriver, nu har jag läst. Det verkar inte gå nån nöd på er i alla fall (smile). NÄSTA år behöver ni nog ha en kelpie med oxå... Jag har fått in 10 kursanmälningar så du kan väl höra av dig när du landat hemma och pustat ut så kan vi träffas med våra kalendrar för att bestämma kursdatum.

Maria sa...

Visst är det så att hundarna blir slitna när de är på läger. Och visst är det väl kul med träningsläger, höjdpunkterna på året :)
Idag har vi vila under förmiddagen och kör igång kl 13 med bitarbete.
Ha det gott!