söndag 2 augusti 2009

5-kamp och grillkväll

Igår kväll var det 5-kamp och grillkväll i Varamon hos mamsen och pappsen. Stressade hem från jobbet, kastade mej in i duschen och snabbt ut igen för att hinna göra mej i ordning. Petra och Oscar kom förbi och hjälpte till att förbereda lite inför kvällen, Oscar fick hacka soltorkade tomater och Petra fick ordna strutarna till 5-kampen.

Var nere i Varamon straxt efter 17, några hade redan kommit men den stora skaran (de som bor norr om stan =) ) hade ännu inte dykt upp. Hann knappt tänka tanken förrän alla stod i hallen och i köket och trängdes och hjälpte till med att iordningsställa lite snacks, tilltugg och bål.

Åt jättegoda slice:ar (typ varmsmörgåstårta-pizza-slice:ar) och drack bål. Solen lyste med sin härliga närvaro och det blev varmt som runt Medelhavet på baksidan, härligt! Alla var på bra humör och skrattade och skojade med varandra, precis som det brukar vara =)

Petra och jag hade förberett 5-kamp och sagt och gjort. Vi började med en gemensam grupplek som gick ut på att alla deltagarna skulle stå på ett långt rep. En fot var alltid tvungen att vara kvar på repet, och sen skulle de ställa sej i födelsedagsordning. Så det blev lite kramar och klättranden över varandra för att hamna på rätt plats, perfekt isbrytare kan jag tipsa om! (Inte för att någon av oss behövde någon ice-breaker, men det kanske är någon som läser detta och får ett tips?). Hur som helst, när alla stod uppradade på repet så delade vi in dom i 4 lag, de 3 första blev lag 1, de 4 nästa blev lag 2 osv osv tills vi hade 4 lag. Sen var det dags för själva 5kampen!

Första grenen; Strutfotboll. En deltagare i varje lag stod beredd på startlinjen och hade den snygga struten (som Petra fixade tidigare på kvällen) för ansiktet så de bara såg ut genom ett smalt hål. Tanken var att de skulle dribbla en boll bort till en kon och tillbaka och sedan byta med nästa i laget. Absolut inte så lätt som det låter, man behöver muntlig guidning av sina lagkamrater när man sparkat bort bollen =)

Andra grenen; Grevinnan & Betjänten. Detta delmoment går ut på någon i laget är Grevinna och absolut inte får nudda gräset. En annan i laget är Betjänt och får till sin hjälp 2 tidningar och ska med dessa förflytta Grevinnan bort till konorna, där rollerna sedan byts så att Grevinnan blir Betjänt och tvärtom, och så ska man frakta sej tillbaka till starten igen.

Tredje grenen; Vattensluss/Langen går. I mitten av plan ställde vi upp en jättehink full med vatten, sen fick lagen ställa upp med sina deltagare på led från denna hink. Vid sista man i varje lag står en tom hink. Sen fick alla varsin mugg och skulle på detta sätt transportera så mkt vatten som möjligt till den tomma hinken från den fulla i mitten genom att förste man fyller sin mugg, häller innehållet i person 2's mugg som i sin tur häller innehållet i person 3's mugg som tömmer innehållet i den tomma hinken. Jätterolig gren, det blir lätt hysteriskt framme i mitten där vattnet ska tömmas, en del tjyvnyp o sånt =) Grenen var slut när hinken i mitten var tom, därefter mättes vattennivån i respektive lags hink. Det lag med mest vatten vann såklart.

Fjärde grenen; Pungboll/Strumpbyxeboll. Varje lag får ett par strumpbyxor som i ena benet har en tennisboll. Strumpbyxan ska knytas runt midjan så att benet med bollen hänger ner mellan benen. Denna ska sedan svingas på en större boll och dribblas ner till konerna. En svår gren som kräver takt, känsla och teknik. Tanken var att de skulle dribbla bollen tillbax till starten från konen, men vi ändrade så att de fick springa tillbaka till laget med boll o strumpbyxor eftersom det var en svår gren och de flesta mot slutet började få mjölksyra i benen.

Femte grenen; Boll-i-hink. Tre hinkar ställdes upp på olika avstånd från startlinjen och sen fick varje deltagare i lagen chansen att skrapa ihop många poäng genom att kasta 4 tennisbollar/var i hinkarna. Olika poäng på de olika hinkarna såklart, 1, 2 resp 5 poäng. Chans på många poäng!

Sjätte grenen; Träffa rätt med kronan. Det blev en sjätte gren efter önskningar. Denna gren gick ut på att släppa en-kronor i en glasburk i en hink. Kruxet med denna gren är att hinken ska vara full med vatten och glasburken ska stå på botten i mitten på hinken. Kronorna ska släppas en och en ovanför vattenytan och hamna i glasburken. Svårt och trixigt, men oxå läge för extra poäng då man kunde skrapa ihop max 15 poäng till sitt lag.

Efter lekarna så blev det dags för mat. Jimmy hade gjort iordning kycklingfiléer, kycklingklubbor och revbenspjäll som grillades och smakade gudomligt! Även vitlöksmarinerade champinjoner hamnade på grillen till mångas förtjusning. Till det serverades det sallad, coleslaw och painriche med Karlstad-smör. Gott-gotti-gotten!

Sen blev det fika, kaffe (både svenskt och irländskt =) ) och hemmagjord glasstårta. Samtidigt gick resultatet från 5-kampen igenom och analyserades.

När fikat var uppdrucket/ätet så var det dags för filmvisning. Vi tittade på Tallinnkryssningsfilmen och skrattade gott åt alla tokigheter som vi var med om då.

Straxt före kl 2 åkte Klas, jag och Jackie hemåt.. Hade ju jobbat hela dagen och jobbar dessutom ikväll, så det var behövligt. Sov till 11 imorse, skönt =)

1 kommentar:

Anna sa...

svininfluensan?Nej de hoppas jag inte..NU e jag pigg igen :) Kram