tisdag 14 juli 2009

Aktiv dag

Så var ännu en dag i Skillingaryd över. Vad fort det går när man har roligt!
Vi träffades kl 9 imorse igen för avfärd mot ny spårmark. Marlene gick Jackies spår idag, appellängd med höger och vänster vinkel och 2 pinnar + slut, liggtid 45min. Jackie var laddad idag, men inte på långa vägar lika mycket som igår. Spåret gick över ett kalhygge som låg i solsken så fröken fick anstränga sej en smula. Hon spårade lugnare och mer metodiskt idag, gick över 2a pinnen eftersom hon gick till höger om en rishög istället för vänster. Första pinnen och slutet plockade hon utan problem och vinklarna tog hon fint =)

Sen blev det lite fika/lunch innan vi åkte bort till uppletanderutan. Alla vovvarna som orkade fick prova på. Jackie fick 3 föremål på rad i rutan för att träna på raka och djupa skick. Retning på ett föremål innan skick, vilket resulterade i full fart ut, snabbt gripande och full fart tillbax. Det var första föremålet, det på djupet. Vid andra skicket gick hon oxå ut rakt och plockade föremålet som var närmst baslinjen (grundast). Inga problem det heller =) mittenföremålet var vattenslangen och den är alltid lite knepig, luktar inte lika gott som gamla lammet eller handsken. Dessutom var hon trött och orkade inte riktigt hålla ihop, så Stellan gick ut och lyfte föremålet och sedan skickade jag henne igen, full fart ingen tvekan och sedan in med slangen = mycket köttbullar =)

Sen tog vi drygt en timmes paus på rummet innan vi åter igen samldes i skogen. Dags för lite sök =) Stellan är jätteduktig på sök och har varit aktiv och tävlat räddningshund så vi hade bra stöd och tips från honom. Vi vallade upp en fullstor ruta (50x100m x2, skogsvägen som naturlig mittsträcka). Först körde Felicia sin vovve, som jag mist namnet på just nu, och det gick bra. Sen var det Jackies tur. Vi tog 3 "popup" figuranter på henne för att öka motivationen och hitta de där sista krafterna efter en lång dag. Fullt ös rakt ut på alla 3 figgarna som belönade med leksak samt köttbullar, helt i Jackies smak, det bästa av 2 världar =)
Sen fick Maskot komma ut oxå, första figgen inga problem, men lite svårare med den andra.
Carina tog ut sin lilla tjej Hera (så himla vackert huvud!) för att testa första gången, men då öppnade himlen sej och det började åska och blixtra, vilket hon tyckte var läskigt, så det blev inget sök för hennes del. När man introducerar något ska det ju vara kul och spännande, inte obehagligt!
Stellan avslutade med att hans flat Jumbo, 11år, fick köra 2 fullgömda figuranter utan problem i ösregnet. Sen hoppade vi in i bilarna, blöta, smutsiga men aktiverade =)

Vi bröt upp och åkte till en pizzeria och käkade kvällsmat, sen en skön dusch medan Jackie fick mat. En timme efter det samlades vi igen och lyssnade på Lasse Neij's föreläsning om "hur vi förmänskligar våra hundar". Oerhört kunnig och påläst, det var väldigt intressant att lyssna på! Det väckte en hel del tankar vilket var meningen.

Imorrn är det "ledig dag". Vi ska nog åka mot Värnamo och spana lite, ska visst finnas nån outlet där. Fast först på förmiddagen så ska vi kolla på Lasse Neij och hans lydnadsträning, eller problemlösningar om det var några som har det som ville vara med. Nyttigt!

Natti natti

Inga kommentarer: