torsdag 23 juli 2009

Rottweilerträff

Idag blev det en helt spontan rottis-träff i Ödebyskogen. Sent igår kväll pratade Anna o jag om att vi skulle träffas o låta vovvarna busa lite. Sen anslöt även Malte med husse och matte, och med dom kom även Emil och Ralf. Så det blev 4 rottisar på promenad, 1 liten Elvis, 1 liten Clara och 1 liten Vilgot, samt hussar och mattar med fika =)

Började med att gå ut spår åt alla vovvarna, och sedan åkte vi till ett annat ställe och gick promenad. Alla vovvarna fick vara kopplade (utan Elvis då, men han är ju valp) och det berodde väl främst på Jackie som precis börjat löpa. Tonårspojkarna Ralf och Malte hade fullt upp med att snosa och uppvakta medan Loke knappast brydde sej (han har ju heller inga kulor kvar).

Efter liten promenix, fika och lite skitsnack åkte vi tillbaka till spåren. Alla vovvarna fixade sina spår utan problem, utan jag o Jackie då. Vi som varit på träningsläger i en vecka!

Fröken spårade bra första sträckan och tog första spårpinnen utan problem. Sen tror jag att hon hittade något "bärplockarspår" och följde det en bit. Sen såg man hur hon började fundera på om det var rätt och försökte hitta tillbaka. Vi kom längre och längre bort från spåret, inte kunde vi backa heller eftersom vi plockade ner snitslarna i början (och sen fanns det inga fler). Så vi visste ju inte var spåret gick alls.

Efter en hel del snurranden fram och tillbaka så kändes det plötsligt som om hon hittade spåret, för det blev en helt annan intensitet! Full fart järnet i spåret och det var svårt för mej att följa med. Kombination med tempo, stark hund, blöt lina och blöta handskar resulterade i att linan gled ur händerna. Inga problem tänkte jag, hon har ju fått upp spåret nu, vi är snart vid bilarna. Men icke sa Nicke! Hon drog gladeligen iväg i 190 åt helt fel håll.. jaha, viltspår.. Inget att göra än att stanna och vänta på att hon skulle komma tillbaka. Efter nån minut kom hon farande, men då blev det koppel på och slut på spår som straff, och därefter in i bilen.

Så, vem ska vi skylla detta på då? Bärplockarna? Löpet? Rottispromenaden? Skillingaryd?
Jag låter det vara osagt, på't igen bara =)

Bilder kommer!

3 kommentarer:

Anna sa...

Tack för idag verkligen superskoj och nyttigt.Hoppas vi kör påt igen SNART :) Hoppas du har en bra dag på jobbet. Kramar

Pia sa...

Rätt inställning !
på´t igen !
Ha det gott
Kramis Pia

Lotta sa...

Lägret verkar ju varit kanon :)!
Det är inte lätt att vara spårhund så här års tack vara alla bär- och svampplockare. Vet vi ju alla att Jackie spårar som ett proffs annars ;)
Ha en go helg :)