tisdag 28 juli 2009

Snuskhund

just nu är Jackie inne i sitt höglöp. Har fjäskat som en galning för Hasse som, trots kastrering, tyckt att det varit trevligt. Tror att det är 3e dagen idag så nu borde väl hormonerna lugna ner sej lite och börja klinga av. Ska bli skönt så man kan åka och träna som vanligt igen!

Igår tränade vi här utanför i bostadsområdet. Bl.a. blev det en platsliggning med hundar som passerade på håll (bakom mej) samt en gubbe som höll på och rev i sitt förråd och bar kartonger och prylar precis bredvid. Jackie sträckte bara på halsen och spanade när vovvarna gick förbi, och då och då var hon tvungen att titta på vad gubben höll på med. Men kvar på platsen låg hon =) bättre köra många och korta platsliggningar så vi får in ett säkert och tryggt moment. Det finns så mkt som kan förstöras på ett platsligg med osäkra/otrygga hundar. Onödigt lixom, momentet återkommer ju i alla klasserna, lydnad som bruks!

Han som höll på och flyttade kom fram när vi var klara och berömde oss. Han frågade om det var lydnad eller bruks som hägrade, och sen pratade vi en stund om det. Trevligt med oväntade trevliga kommentarer! Extra kul när grannarna vet vad man gör oxå, samt varför =) Fast jag kan tänka mej att många står i sina fönster och skakar på huvudetnär jag kommer kånkande med konor, apportbockar, riktningspinnar, skinntrasor och köttbullar =) Lägger man därtill lite barska kommandon med stel kroppshållning som bryts av gälla utrop och klick från ingenstans och regnande köttbullar, ja då kan man undra vad som händer =)

I eftermiddags var vi ute med båten en sväng. Jackie fick följa med istället för att trakassera Hasse. Hon låg som en ordentlig skeppshund i fören på båten och höll kollen på stenar, måsar och andra båtar. Efter en halvtimme tyckte hon att hon sett det mesta, så då la hon sej helt ner och somnade. Är man trygg i sej själv då?

Inga kommentarer: